סרטן בקיבה נחשב בעבר לגידול מסוכן, ורוב מי שחלה בו נפטר מהמחלה. היום, בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, ניתן לאבחן ולטפל בסרטן בקיבה גם בשלבים מתקדמים. ריכזנו במאמר את כל מה שאתם צריכים לדעת על גורמי הסיכון, התסמינים ואופן הטיפול בסרטן בקיבה.
מה זה סרטן בקיבה?
סרטן קיבה נוצר לרוב בשל גידולים בשכבה הפנימית של דופן הקיבה. גידולים אלה לרוב חודרים בקלות לרקמות הסובבות אותם וכך מתפתחים וגדלים. בשלבים הראשונים של התפתחות המחלה מופיעים לרוב מעט סימפטומים, מה שמקשה על אבחון מוקדם של המחלה, אך היום יש מגוון התערבויות רפואיות טכנולוגיות שיכולות לסייע לאבחון וטיפול בסרטן בקיבה גם בשלבים מתקדמים. בבית חולים שערי צדק תוכלו לקבל מידע מקיף על סרטן בקיבה ודרכי הטיפול האפשריים.
גורמים לסרטן הקיבה
ישנם מספר גורמים העשויים להעלות את הסיכון לסרטן קיבה:
- תזונה עשירה במזונות מעושנים, עתירי עמילן או חסרי סיבים
- עישון
- צריכת אלכוהול בכמות גבוהה
- עבר רפואי של ניתוחי קיבה
- גיל – רוב המטופלים בסרטן בקיבה נמצאים בשנות ה-50 ו-60 לחייהם
- גנטיקה והיסטוריה משפחתית
- השמנת יתר
תסמינים של סרטן קיבה
הסימפטומים של סרטן הקיבה מאוד דומים לסימפטומים של בעיות עיכול אחרות, כמו:
- כאבי בטן
- קושי בעיכול
- בחילות וחוסר תאבון
- צרבת
- עייפות
אם סרטן בקיבה נמצא בשלב מתקדם, עשויים להופיע סימפטומים כמו:
- ירידה במשקל
- הקאות
- כאבי בטן, במיוחד לאחר אוכל
- קושי בבליעה
- חולשה ותשישות
- נפיחות של הבטן
אבחון סרטן בקיבה
האבחון של סרטן הקיבה מתבצע באמצעות אחת מהשיטות הבאות:
- אנדוסקופיה – החדרת מצלמה קטנה לוושט ולקיבה, באמצעותה אפשר לקחת ביופסיה ולאבחן את סוג הגידול.
- בדיקת דם סמוי בצואה – לקיחת דגימת צואה שנבדקת במעבדה.
- בדיקת מערכת העיכול העליונה – המטופל שותה בריום, חומר כימי מתכתי וגירי, ולאחר מכן מופנה לצילום רנטגן לצורך בדיקת החלק העליון של מערכת העיכול.
- גסטרוסקופיה – החדרת צינור דק וגמיש הנקרא אנדוסקופ דרך הפה והגרון, המאפשר לרופא לראות לבחון את החלקים הפנימיים של מערכת העיכול.
דרכי הטיפול בסרטן קיבה
כשהמחלה נמצאת בשלביה הראשונים, מומלץ לבצע ניתוח כדי להסיר את הגידולים הסרטניים ולוודא שאין גרורות. במידה והמחלה בשלבים מתקדמים יותר, יומלץ לבצע ניתוח בשילוב עם כימותרפיה והקרנות, שעוזרות להקטין את הגידול לפני הניתוח.
סיכויי ההחלמה מסרטן קיבה
גם אם מדובר בסרטן קיבה ברמה חמורה, אפשר לשלב את הטיפולים המודרניים המוצעים היום כדי להקטין את הגידול ולמנוע יצירת גידולים חדשים, וכך להכפיל את תוחלת החיים של המטופל. לרוב כשמבצעים הקרנות וכימותרפיה לפני הניתוח, ניתן לראות את ההשפעה החיובית שלהם על הגידול וכך יותר קל לטפל בו, ההחלמה תהיה קלה יותר ולרוב המטופל לא יהיה בסכנה.
לסיכום
סרטן בקיבה יכול להישמע מפחיד, אבל הוא בר טיפול. התסמינים זהים למגוון בעיות עיכול אחרות ולכן קשה לאבחן את המחלה בשלביה הראשונים, אך עם הטיפול המתאים אפשר להפחית את התסמינים של המחלה ולעיתים אף להחלים ממנה לחלוטין. עדיין לא ידוע אם יש גורם ספציפי שגורם ליצירת גידולים אלה, אך ידועים מספר גורמים שעלולים להעלות את הסיכוי לחלות בסרטן בקיבה. לרוב יומלץ על טיפולי כימותרפיה והקרנות, שלאחריהן יתבצע ניתוח להסרת הגידולים ומניעת יצירה של גידולים נוספים.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.