האם צריך חיסונים לתאילנד?

מהאנרגיה הפועמת של רחובות בנגקוק ליופיים השליו של המקדשים העתיקים של צ'יאנג מאי, מהמים הצלולים של חופי פוקט ועד הטעמים של אוכל רחוב, לתאילנד יש משהו בשביל כל אחד. אבל בתוך המדינה החלומית הזו, עולה שאלה חיונית: האם אתם מחוסנים לטיול? לפני שאתם קונים כרטיס טיסה לתאילנד, חשוב מאוד להצטייד במידע חיוני על החיסונים המומלצים ולהבטיח שההרפתקאות שלכם יהיו בלתי נשכחות בגלל החוויות המלהיבות ולא בגלל מכשולים בריאותיים.

היסודות של חיסונים

חיסונים לפני נסיעות הם זריקות שמטיילים מקבלים לפני ביקור בחלקים מסוימים של העולם. זריקות אלה מגינות על מטיילים מפני מחלות שהן בדרך כלל נדירות במדינת מולדתם. לפני שאתם נוסעים לכל מקום, ודאו שאתם מעודכנים בחיסוני השגרה. חיסונים אלה הם חיסונים שמקבלים בדרך כלל במהלך שנות הילדות והבגרות, והם כוללים:

  • חצבת-חזרת-אדמת (MMR): חיסון משולב זה מגן מפני שלוש מחלות. אם לא חוסנתם בילדותכם, רצוי לקבל את החיסון.
  • דיפתריה-טטנוס-שעלת: החיסון המכונה לעתים קרובות חיסון DTP או DTaP, הוא מגן מפני שלוש מחלות אלה.
  • פוליו: חיסון זה ניתן בדרך כלל במהלך הילדות. ודאו שקיבלתם אותו או התייעצו עם הרופא שלכם לגבי זה.
  • חיסון נגד שפעת: מומלץ לקבל זריקת שפעת מדי שנה, במיוחד אם אתם מטיילים.
  • חיסון נגד קורונה: לאחר שמגפת הקורונה פרצה, מדינות רבות ממליצות להתחסן נגד הנגיף בלפחות שלושה חיסוני נגד.

 

חיסונים מומלצים למבקרים בתאילנד

בעוד ממשלת תאילנד אינה מחייבת חיסונים כלשהם לכניסה, חלקם מומלצים למען בטיחותכם כמבקרים.

  • הפטיטיס A: חיסון זה מומלץ לכל הנוסעים. הפטיטיס A היא מחלת כבד שניתן להידבק בה באמצעות מזון או מים מזוהמים. בהתחשב בתרבות אוכל הרחוב של תאילנד ובתקני היגיינה משתנים, החיסון הזה הוא חיוני.
  • טיפוס: כמו הפטיטיס A, אפשר להידבק בטיפוס גם באמצעות מזון או מים מזוהמים. חיסון זה מומלץ במיוחד אם אתם מתכננים לבקר בערים קטנות יותר או באזורים כפריים.
  • הפטיטיס B: הנגיף מועבר דרך נוזלי גוף, כולל במהלך הליכים רפואיים. כדאי לקבל את החיסון הזה אם אתם שוקלים לעשות קעקוע או פירסינג, או לעבור הליכים רפואיים כלשהם בתאילנד.
  • דלקת המוח היפנית: אומנם הסיכון לכך נמוך עבור רוב המטיילים, כדאי ומומלץ להתחסן אם אתם מתכננים לבלות הרבה זמן בחוץ או באזורים כפריים.
  • כלבת: בתאילנד יש מספר לא מבוטל של כלבי רחוב, ולמרות שהם בעיקר ידידותיים, תמיד יש סיכון. החיסון נגד כלבת מומלץ למטיילים העוסקים בפעילויות בחיק הטבע (כמו רכיבה על אופניים או טרקים) שבהן הם עלולים לבוא במגע ישיר עם בעלי חיים.
  • קדחת צהובה: אין סיכון לקדחת צהובה תאילנד. עם זאת, אם אתם מגיעים ממדינה שבה קדחת צהובה נפוצה, ייתכן שתתבקשו לספק הוכחת חיסון.

מניעת מלריה

אומנם לא מדובר בחיסון, אך חיוני כדי לטפל בנושא המלריה. מלריה היא מחלה הנגרמת על ידי טפיל, המועברת לבני אדם באמצעות עקיצות של יתושים נגועים. בחלקים מסוימים של תאילנד יש סיכון למלריה, בעיקר באזורים כפריים ומיוערים.

מומלץ להתייעץ עם הרופא שלכם לגבי כדורים למניעת מלריה. יתר על כן, תמיד כדאי לשאת ולהשתמש בדוחה יתושים, ואם אפשר, לישון תחת כילה באזורים בסיכון גבוה.

מתי להתחסן

הזמן האידיאלי לקבל את החיסונים שלכם הוא 4-6 שבועות לפני הנסיעה שלכם לתאילנד. זה מאפשר לחיסונים מספיק זמן להיכנס לתוקף ומספק הגנה במהלך הטיול.

התייעצו עם המרפאה

בעוד שמאמר זה מספק מדריך כללי, חיוני להתייעץ עם מרפאת מטיילים או עם הרופא המטפל שלכם. הם יכולים לספק המלצות ספציפיות המבוססות על ההיסטוריה הבריאותית שלם והפרטים הספציפיים של הנסיעה שלכם. בנוסף, מידע נוסף על חיסונים לתאילנד ניתן לקבל באתר של המרכז למטייל תאילנד.

לסיכום

נסיעה לתאילנד מצריכה לא רק הכנה של המסלול ותיק הנסיעה, אלא גם היערכות מקיפה והתארגנות מוקדמת. כמטיילים נלהבים, לעיתים קרובות אנו מתעדפים את מסלולי הטיול שלנו, ומבטיחים שנזכור כל רגע ורגע. עם זאת, שמירה על בריאותנו צריכה לעמוד בראש הרשימה, וזה מה שהופך את ההרפתקה לחלקה ונטולת דאגות. על ידי התחסנות בחיסונים המומלצים ובאמצעי הזהירות הבריאותיים, לא רק שאנו מפגינים כבוד לרווחתנו, אלא אנו גם מבטיחים שאנו מכבדים את הקהילות שבהן אנו מבקרים, ומפחיתים את הסיכון להעברת מחלות. אחרי הכול, נסיעות קשורות לזיכרונות שאנו יוצרים לא פחות מאשר לאחריות שאנו נושאים כאזרחי העולם.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות