הקמת עמותה בתחום הרפואה: כך תעשו את זה

אם אתם חולמים להקים עמותה שעוסקת בתחום הרפואה ולא יודעים איפה מתחילים ,הגעתם למקום הנכון. במאמר הבא נסביר לכם איך מקימים עמותה, כמה עולה להקים עמותה ואיך מגייסים כספים שיסייעו לכם לממש את החזון שלכם.

איך מקימים עמותה בתחום הרפואה?

עמותה היא התאגדות של מספר בני אדם שמטרה שלהם היא לקדם משהו שהם מאמינים בו שלא למטרת רווח. זה יכול להיות בכל תחום שהוא, החל מתרומה לנזקקים וכמו בדוגמא שלנו, עמותה שפועלת בתחום הרפואה, כזו שעוסקת בין השאר בגיוס תרומות לאנשים חולים, בתמיכה נפשית לאנשים חולים, בתרומות לטיפולים יקרים או מבצעי התרמה. אגב, אחד הפרויקטים היותר מורכבים כשמקימים עמותה הוא גיוס כספים, בזה חברת אטלס תוכל לעזור לכם, נדבר על כך בהמשך.

על מנת להקים עמותה אתם צריכים להגיש בקשה להקמת עמותה, כיום ניתן לעשות זאת אונליין באינטרנט מבלי לבזבז זמן יקר. את טופס הבקשה מורידים מהאתר של רשם החברות, על גבי הטופס מציינים את השם שבחרתם לתת לעמותה, לציין את הכתובת שלה ולפרט את המטרות שלה. בנוסף, כשאתם מגישים בקשה אתם מתחייבים להצהיר על כך שאתם מייסדים את העמותה כחוק ותוך עמידה בתקנון של העמותה. חשוב לציין כי כיום אפשר לבצע פעולות רבות בעזרת שירותים משפטיים אונליין שמקלים על התהליך מאוד,  מאפשרים לחסוך זמן יקר וטרחה גדולה. אפשר למצוא היום שירותים אונליין במספר רחב של תחומים כמו הקמת עמותה, רישום חברה ופירוקה, הגשת דו״ח שנתי לרשם החברות, העברת מניות בחברה פרטית ועוד.

כמה עולה להקים עמותה?

על מנת להקים עמותה אתם צריכים לרשום אותה ברשם העמותות. הדבר הזה כרוך בתשלום אגרה בעלות של 816 ₪. פעם בשנה תצטרכו לשלם אגרה שנתית בעלות של 1300 ₪. חשוב לציין, שאתם רושמים עמותה אתם צריכים לעשות זאת בליווי של עורך דין. לעורך הדין אתם צריכים לשלם שכר טרחה של כ- 1800 ₪. עם זאת, יש בהחלט עורכי דין שישמחו לסייע לכם בחינם מכיוון שהם מזהים עם הפעילות שהעמותה הולכת לבצע וגם הם לא ירצו לראות רווחים מעמלם, בדקו זאת מראש. כפי שאתם רואים, הקמת עמותה זה לא דבר יקר מידי והשלב הקשה יותר שעומד בפניכם הוא גיוס הכספים לעמותה.

הקמת עמותה בתחום הרפואה: כך תעשו את זה

איך מגייסים כסף לעמותה?

אחד האתגרים היותר גדולים בכל הקשור להקמת עמותות רפואיות הוא גיוס כספים לעמותה. אם לא תגייסו כספים לעמותה לא יהיה לכם תקציב לפעילות השוטפת שלכם וסביר מאוד להניח שיהיה לכם מאד קשה להמשיך את הפעילות הזו.  אתם אמנם תוכלו לגבות דמי חבר מהחברים בעמותה, אך זה בהחלט נחשב לסכום זניח ביותר.

גיוס כספים באמצעות תרומות הוא השלב המורכב ביותר ועל מנת להצליח בו, אתם צריכים לרתום את המשקיעים הפוטנציאליים לפעילות של העמותה. גיוס משאבים ותורמים הוא מקצוע של ממש וכפי שציינו בתחילת המאמר, אנחנו ממליצים לכם להיעזר בחברה מקצועית שתלווה אתכם בנושא הזה ותסייע לכם למקסם את היכולות שלכם על מנת לגייס משקיעים.

אתם צריכים מישהו שיספר את הסיפור שלכם, ממש כמו שעושה חברת אטלס. גורם מקצועי שידע לזקק את המסרים שלכם ולהציג אותם בפני המשקיעים הפוטנציאליים. במצב כזה, משקיע ששומע שאתם עושים הכל על מנת לסייע לילדים חולי סרטן למשל, מיד יחוש הזדהות ויפתח את הכיס על מנת להיות חלק מהעשייה שלכם. ראו, כיום יש מגוון רחב של עמותות בתחום הרפואה שמתחרות ביחד אתכם על ליבם של המשקיעים. אם לא תראו משהו ומיוחד ויוצא דופן, יהיה לכם מאוד קשה לגייס כספים.

לסיכום

אין ספק שהקמת עמותה, לפחות בהיבט הבירוקרטי של הדבר, היא משימה דיי פשוטה. עם זאת, על מנת לגייס משקיעים ולחשוף את העמותה שלכם לתורמים פוטנציאליים אתם צריכים להיעזר בגורם מקצועי שיסייע לכם בזה.

נגישות