סוד הקציצות: איך הופכים אותן לבריאות וטעימות במיוחד

קציצות… כמה הן מגרות! קציצות הן סוד המטבח הביתי ואוכל הנחמה האולטימטיבי. מדובר במסה של ירקות מהולות במרכיבים שיש בהם חלבון, ביצים ותבלינים בזמן שהקציצה הופכות להיות ארוחה עיקרית ומשביעה.

קציצות יכולות להיות חריפות, מלוחות, מתוקות, פיקנטיות, בשריות, טבעוניות או צמחוניות, מלאות ירקות ודברים טובים. יש קציצות בשר, דגים או עוף ואפילו כאלה שמבוססות על לחם או פטריות…אבל כיצד אפשר להפוך את האוכל הנפוץ הזה לבריא יותר ולשמור על הטעם? הנה מספר עצות טובות:

טוחנים טוב את המרכיבים

קציצות טובות מכילות בדרך כלל מרכיבים טחונים כמו בשר אדום עם בצל קצוץ ועשבי תיבול, או קציצות עם חזה עוף טחון, ואפילו כאלה שיש בהן חתיכות דג טחונות. כדי שכל אלה יתמזגו יחד בהרמוניה כדאי להשתמש במעבד מזון מומלץ. עם תקפידו על קיצוץ נכון ודק של המרכיבים, הטעם יהיה טוב יותר ותוכלו להוסיף למסה יותר עשבי תיבול טריים קצוצים שנחשבים בריאים מאד וטעימים. מעבד מזון טוב ישפר משמעותית את המרקם של הקציצה.

אפייה ולא טיגון

כאשר אנחנו מטגנים קציצות אנחנו יוצרים מקשה שמאפשרת להרים את הקציצה ביד ולאכול אותה בנוחות. מטרתה של הכנת הקציצות היא לאפשר להן להיות זמינות ועגולות וכאלה שאפשר להכניס ללחמנייה או להשרותן ברוטב טעים. אבל כדי לתת את המרקם הדרוש לקציצה, לא חייבים לטגן את הקציצה בשמן עמוק. נסו לאפות את הקציצות ולא לטגן אותן וכך שמרו על תזונה נכונה. בנוסף לכך, כיום אפשר להכין קציצות נהדרות בתנור או במכשירים שמאפשרים צלייה קלה ומהירה ללא שמן.

שימוש בחומרי גלם איכותיים

שימוש בחומרי גלם טובים לקציצות כמו דג טרי, בשר טחון טרי מהקצב, ירקות טריים ועוף איכותי ישדרגו את הטעם וגם יהיו בריאים יותר כאשר אין בהם חומרים משמרים. אם בחרתם לטגן את המסה בשמן בחרו שמן זית שנחשב בריא יותר משמן קנולה.

הרבו בירקות

נסו להוסיף למסה של הקציצות כמה שיותר ירקות טריים ועשבי תיבול ירוקים, כמו תרד, פטרוזיליה, קישואים, בצל ושום, בצל ירוק, כרישה ושאר ירקות טריים אשר נחשבים מאד בריאים ויתנו טעם עשיר לקציצה. נסו לבחור עשבי תיבול מתאימים לקציצה והמנעו משימוש באבקות מרק או תבלינים שיש בהם חומרים משמרים ומשפרי טעם. הכניסו תבלינים טריים והכינו רוטב שישדרג את הטעם של הקציצה. עבור טבעוניים וצמחוניים יתאימו קציצות מלאות ירק כמו פטריות או קינואה אבל גם כאלה שעשויות מעדשים אדומים או שחורים, מחומוס ושאר קטניות.

סוד הקציצות: איך הופכים אותן לבריאות וטעימות במיוחד

שימוש בקמחים מלאים

לעיתים קרובות אנו צריכים לתת למסה של הקציצה יציבות ובסיס על ידי שימוש בכף או שתיים של קמח. כדי להפוך את הקציצה לבריאה יותר השתמשו בקמחים לא לבנים ובחרו קמחים מלאים כמו קמח מלא או כוסמין שיספקו בדיוק את אותה התוצאה ויהפכו את הקציצה לכיפית ואוורירית וגם לפחות משמינה. אם אתם רוצים לצפות את הקציצות במעטפת של פירורי לחם, מומלץ לבחור פירורי לחם מחיטה מלאה או כוסמין. הכינו את הקציצה שאתם אוהבים, הגישו לצד אורז מלא וסלט, והרי לכם ארוחה בריאה וטעימה.

נגישות